Wie kan een aanvraag doen bij Stichting Leergeld?

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, uit gezinnen met minimale financiële middelen. Ouders/verzorgers kunnen bij ons een aanvraag doen voor hun kind(eren).

Ouders/verzorgers

Ouders/verzorgers

Ouders of verzorgers van kinderen in Deventer kunnen een beroep doen op Leergeld Deventer, als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

Aanvragen
Kinderen 4 t/m 17 jaar

Kinderen 4 t/m 17 jaar

Leergeld Deventer zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, uit gezinnen met minimale financiële middelen.

Aanvragen
130% bijstand

130% bijstand

Ouders of verzorgers hebben aantoonbaar een besteedbaar inkomen tot maximaal 130% van het bijstandsniveau om in aanmerking te komen voor Leergeld.

Aanvragen

Bekijk hier of u in aanmerking komt voor Leergeld Deventer.


Waar kan Leergeld voor aangevraagd worden?

Om kinderen weer mee te laten doen met hun leeftijdgenootjes, past Leergeld een bijzondere werkwijze toe: de Leergeld-formule. De Leergeld-formule vormt een wezenlijk onderdeel van onze manier van werken en bestaat uit vier verschillende onderdelen.

Stap 1: De aanvraag

Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik hiernaast op ‘Direct aanvragen’. Hier vult u uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Deventer neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 2: Huisbezoek

Als Leergeld Deventer contact met u opneemt, wordt er afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek bespreekt een vrijwilliger van Leergeld samen met u de mogelijkheden.

Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 3: Leergeld Cheque

Na het huisbezoek brengt de vrijwilliger die op huisbezoek is geweest een advies uit bij Leergeld Deventer. Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de Leergeld Cheque. Met deze cheque kunt u naar de club, school of instelling. Uw kind kan gelijk meedoen.

Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Stap 4: Nazorg

Eén van onze vrijwilligers neemt na een aantal maanden contact op met u op. Heeft uw kind het naar zijn of haar zin? Kunnen we nog iets voor u doen? En na een jaar ontvangt u een brief met de vraag: ‘Wilt u volgend jaar opnieuw gebruik maken van Leergeld Deventer?’

Meer informatie nodig?

Bel ons        Online aanvragen

Aanvragen


Direct aanvragen

Leergeld aanvragen?

Aanvragen duurt niet langer dan een halve minuut. We hebben maar een beetje informatie nodig en behandelen eigenlijk alles tijdens het huisbezoek. Wel zo makkelijk.

Direct aanvragen

Aanvragen kan ook telefonisch


Bel ons