Medewerkers Nefit fietsen ruim 6000 euro bij elkaar voor Leergeld

Deel via:

Facebook

Twitter

Onlangs overhandigde Jos du Bois namens de directie van Nefit een cheque van 6100 Euro aan de heer Groothuis Van stichting Leergeld Deventer. Dit bedrag is door de medewerkers bijeen gebracht d.m.v. een sponsoractie ter gelegenheid van de landelijke Fietsnaarjewerkdag op 18 mei.

Zo’n 200 medewerkers kozen er op die dag voor om met de fiets naar het werk te komen. Medewerkers bepaalden zelf op basis van het aantal kilometers het te sponsoren bedrag. De directie heeft deze inleg vervolgens verdubbeld. De collega met de langste afstand heeft die dag maar liefst 143 kilometer afgelegd.

Stichting Leergeld Deventer Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld Deventer wil deze kinderen mee laten doen! In Deventer wonen ongeveer 2100 kinderen in een gezin met een laag inkomen. Stichting Leergeld Deventer biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Vaker op de fiets De landelijke Fietsnaarjewerkdag wordt jaarlijks georganiseerd. Directeur Jos du Bois van Nefit: “Fietsen naar het werk is gezond, goed voor het milieu en het zorgt ook voor minder files en parkeerproblemen. We hopen door dit evenement dat er meer mensen vaker op de fiets komen. En ik ben er best trots op dat medewerkers van ons bedijf dit initiatief hebben gekoppeld aan een sponsoractie. Daarmee hebben we twee goede doelen tegelijkertijd bediend!”